Historische tours van Aed Levwerd

Leeuwarden heeft een fantastische binnenstad met prachtige huizen, interessante monumenten en mooie straten. Jongeren die in Leeuwarden wonen – of op bezoek zijn als toerist – kunnen met de MP3 routes ‘Leeuwarden, een stad vol verhalen’ en ‘Leeuwarden, een vorstelijke stad!’ meer te weten komen over de boeiende geschiedenis van de Friese hoofstad.

Waarom staat de Oldehove scheef? Waar werd de Waag vroeger voor gebruikt? Waarom staan er schelpen op de putdeksels in de Sint Jacobsstraat?  Wie was Mata Hari? Wie woonden er in het stadhouderlijk hof en Luilekkerland? En waar zijn de Joodse kinderen gebleven? Deze en vele vragen worden beantwoord tijdens  twee wandelingen van elk een uur.

Begin- en eindpunt van beide routes zijn bij het HCL (groenweg 1), schuin tegenover de Oldehove. Daar zijn gratis plattegronden met wandelroute, puzzel en illustraties en tijdbalk verkrijgbaar. Ook zijn er twee wandelingen beschikbaar via IZI.TRAVEL, een speciale app voor op je smartphone om te wandelen door de stad.

MP3 wandelroute

Om de MP3route direct te downloaden klikt u op de afbeelding.

Leeuwarden een stad vol verhalen
Leeuwarden een vorstelijke stad