27 aug
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Open Monumentendag 2022: Tussen Dokkumer Ee en Middelzee

Tijdens Open Monumentendag 2022 is er wederom een Open Monumentendag. Dit jaar staat de vier dorpen: Jelsum, Koarnjum, Britsum en Stiens centraal. Op 10 september verwelkomen zij u graag in 18 monumenten in de dorpen.

De vier dorpen liggen op de havemaanvormige kwelderwal van de voormalige Middelzee, die er als het ware de ruggengraat van vormt. Ze maken deel uit van een snoer van dorpen van Grou tot Holwerd en Ternaard. Tot in de late middeleeuwen was de Middelzee of Bordine  in feite de benedenloop en de monding van het riviertje de Boorne in de Waddenzee.

Wanneer: 10 september 2022

Tijd: 10-17uur

Waar: Dorpen Jelsum, Koarnjum, Britsum en Stiens.

Brochure Open monumentendag Leeuwarden 2022

Dennis Klooster