15 feb
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Foto’s gezocht

De Leeuwarder Historische Vereniging “Aed Levwerd” zoekt oude, liefst nog niet eerder gepubliceerde, foto’s. Dergelijke afbeeldingen zijn altijd welkom, maar nu ook voor een specifiek doel.

In navolging van andere historische verenigingen in andere steden en dorpen heeft Aed Levwerd het plan opgevat een stickerboek uit te geven over Leeuwarden. Stickers die komend najaar verkrijgbaar zijn bij enkele supermarkten in de stad. De nadruk in deze uitgave zal op ‘’verdwenen’’ komen te liggen. Daarbij moet gedacht worden aan verdwenen buurten, horeca, vermaak, cultuur, onderwijs, ambachten, industrie, verkeer en vervoer. Maar ook afbeeldingen van bijzondere oud-stadsgenoten worden gezocht. De vereniging denkt en hoopt dat er nog heel veel  foto’s bij mensen thuis liggen. Mocht u nog over mooi beeldmateriaal uit de vorige eeuw beschikken met betrekking tot de bovengenoemde thema’s en deze ter beschikking willen stellen dan kunt u contact op nemen met het secretariaat van de vereniging (secretaris@aedlevwerd.nl). Natuurlijk zijn wij ook geïnteresseerd in het jaartal en het verhaal dat bij de foto hoort en om dat eenvoudiger te maken organiseren we op zaterdagmiddag 26 februari a.s. een inleverdag. Tussen 13.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom in het Historisch Centrum Leeuwarden aan de Groeneweg. Daar zullen leden van de vereniging de afbeelding(en) en de eventuele verhalen graag in ontvangst nemen. Indien gewenst kan er direct ook een goede scan worden gemaakt zodat u het origineel weer mee kunt nemen.

Dennis Klooster