13 sep
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Open monumentendag: Sporen van Willem Lodewijk

Ondanks de coronamaatregelen en het beperkte programma trok Open Monumentendag toch honderden bezoekers. Zo bezochten zo’n vierhonderd mensen de Grote Kerk en brachten zo’n 130 personen een bezoek aan het HCL. Op zaterdag 12 september waren in Leeuwarden vijf gebouwen te bezichtigen die in het leven van stadhouder Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg een rol speelden, namelijk het stadhuis, het Stadhouderlijk Hof, de Kanselarij, de Grote Kerk en het Princessehof. In het HCL was (en is) de War Room van Willem Lodewijk te bekijken. Ook de gratis wandelingen met HCL-gidsen langs sporen van Willem Lodewijk op zondag waren populair. De brochures met informatie over de Friese stadhouder en de Open Monumenten vonden gretig aftrek.

Dennis Klooster