05 mrt
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Help mee en stem op de gemeente Leeuwarden!

Onze gemeente is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2019. Je kunt jouw publieksstem uitbrengen t/m 25 maart via: https://www.kunsten92.nl/actueel/publieksprijs/.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de gemeente met het beste beleid rondom cultureel erfgoed. Waarbij ook actief wordt ingezet op toerisme, cultuur, onderwijs, sociale zaken, ruimtelijke ontwikkeling en economie.

In de gemeente Leeuwarden hebben we hier prachtige voorbeelden van. Een toeristische attractie als de Oldehove of praamvaren door de historische grachten. Beschermde binnenstad, dorpsgezichten en landschappen. Start en finish van de Friese Elfstedentocht. Het kerkje in Swichum uit ca. 1234. Paleizen en kerken van de Friese Nassaus, voorouders van koning Willem-Alexander. Typisch Friese kop-hals-romp en stelp boerderijen. Actieve historische verenigingen in stad en dorpen. Projecten als LF2018, DNALWD2018, Open Monumenten Dag, Kunst & Cultuur Menu voor alle scholen, het verduurzamen van monumenten. En publieksactiviteiten van het gemeentearchief Historisch Centrum Leeuwarden, zoals exposities, stadswandelingen, lezingen, living history en publicaties.

Stem en op donderdag 28 weet je of we gewonnen hebben.

Dennis Klooster