Lutherse Kerk. Stadsorganist
16 nov
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Gratis orgelconcert Stadsorganist

De Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd organiseert een orgel wandelconcert op zaterdagmiddag 24 november a.s.

Stadsorganist Theo Jellema speelt om 15.00 uur op het fraaie orgel in de Doopsgezinde kerk aan de Wirdumerdijk vrolijke muziek van o.a. Händel en de zonen van Bach. Hierna wandelen we o.l.v. stadsgids Ad Fahner naar de Lutherse kerk in de Nieuwe Oosterstraat waar het concert om 16.00 uur wordt vervolgd.

De toegang is gratis en de concertjes duren twee keer een half uur.

Uitnodiging Stadsorganist - 2 oktober

Stadsorganist

In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 heeft de Historische Vereniging Aed Levwerd dit jaar aandacht gevraagd voor typisch cultureel erfgoed: de orgel. Mede dankzij Aed Levwerd kent Leeuwarden daarom weer een stadsorganist. Dit is Theo Jellema. Het hele jaar door hebben er verschillende activiteiten plaatsgevonden voor de Leeuwarders. Dit is de laatste activiteit in zijn reeks.

Stadsorganist
Stadsorganist Lutherse kerk
Dennis Klooster