LEEUWARDER HISTORISCHE VERENIGING

Liwwadderdag in Cambuurstadion

Home / Algemeen / Liwwadderdag in Cambuurstadion
01 mei
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Liwwadderdag in Cambuurstadion

Zondagmiddag 29 april om 14.00 uur was het feest in het Cambuurstadion. Hampie Bakker, de voormalige stoppersspil van VV Leeuwarden trapte af voor de Liwwadderdag. Er waren naar schatting ongeveer 600 bezoekers in de zakenclub van het Cambuurstadion. Met name de lezingen (‘praatsjes’) in de lounge trokken veel publiek. Ook het getoonde historisch beeldmateriaal was populair.

Zo’n dag vol nostalgie en ‘Och, heden ja’ is er maar één keer in de drie jaar. Aed Levwerd en het Historische Centrum Leeuwarden organiseerden die dag samen met het Netwerkcentrum Oud-Oost.

Flyer Liwwadderdag 2018

Want de Oostindische wijk in Oud Oost stond centraal, met in het kielzog het hele gebied rondom het voetbalstadion. En er gebeurde wat: foto’s en films van de wijken, Andries Ekhart vertelde over zijn jeugd in de Koestraat, Eddy Sikma schilderde met leerlingen, maar verteld ook prachtige verhalen over zijn leven in de buurt. Er waren exposities over de historie van Cambuur en speeltuinvereniging Insulinde.

Maar er was meer: Arjen Hut vertelde verhalen uit zijn nieuwe Citybook, Sake Hijlkema zong prachtige nummers in het liwwadders, de bezoekers konden zichzelf fotograferen in een historische achtergrond, Jaap Balk vertelde over de Linneausstraat en Jaap de Groot maakte een ‘rondsje’ langs spraakmakende oude Flietsters. Douwe de Vries vertoonde er zijn schilderwerken.

Willy Bergsma vervolgde met haar succesnummer ‘Oud Oost vertelt’ en er waren ‘kraampkes’ met historische boeken en informatie van de verschillende wijkpanels.

De foto’s zijn gemaakt door Ad Fahner en Egbert Sepp. Meer foto’s bekijken? Kijk op de Facebookpagina van Leovardia. Of klik hier.

Liwwadderdag 2018. Foto’s: Ad Fahner

 

Liwwadderdag 2018. Foto’s: Ad Fahner
Liwwadderdag 2018. Foto’s: Ad Fahner

Liwwadderdag 2018. Foto’s: Ad Fahner
Liwwadderdag 2018. Foto’s: Ad Fahner
Liwwadderdag 2018. Foto’s: Ad Fahner
Dennis Klooster
-