17 apr
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Liwwadderdag in Cambuurstadion op 29 april

Zondagmiddag 29 april om 14.00 uur is het feest in het Cambuurstadion. Hampie Bakker, de voormalige stoppersspil van VV Leeuwarden trapt dan af voor de Liwwadderdag.

Zo’n dag vol nostalgie en ‘Och, heden ja’ is er maar één keer in de drie jaar. Aed Levwerd en het Historische Centrum Leeuwarden organiseren die dag samen met het Netwerkcentrum Oud-Oost.

Flyer Liwwadderdag 2018

Want de Oostindische wijk in Oud Oost staat centraal, met in het kielzog het hele gebied rondom het voetbalstadion.En er gebeurt wat: foto’s en films van de wijken, Andries Ekhart vertelt over zijn jeugd in de Koestraat, Eddy Sikma schildert met leerlingen, maar vertelt ook prachtige verhalen over zijn leven in de buurt. Er zijn exposities over de historie van Cambuur en speeltuinvereniging Insulinde.

Maar er is meer: Arjen Hut vertelt verhalen uit zijn nieuwe Citybook, Sake Hijlkema zingt prachtige nummers in het liwwadders, de bezoekers kunnen zichzelf fotograferen in een historische achtergrond, Jaap Balk vertelt over de Linneausstraat en Jaap de Groot maakt een ‘rondsje’ langs spraakmakende oude Flietsters. Douwe de Vries vertoont er zijn schilderwerken.

Het Cambuursterpad, gezien vanaf de Bleeklaan.
Het Cambuursterpad, rond 1960 gezien vanaf de Bleeklaan.

Willy Bergsma vervolgt met haar succesnummer ‘Oud Oost vertelt’ en er zijn ‘kraampkes’ met historische boeken en informatie van de verschillende wijkpanels.

Dus: op zondagmiddag 29 april allemaal naar het Cambuurstadion voor een middag om nooit te vergeten. Ook heel erg belangrijk is de toegangsprijs: die is namelijk gratis. FERGEES, dus!

Dennis Klooster