04 apr
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Meisje met de rode paraplu – naar Biënnale van Illustraties

Super trots zijn we met het nieuws dat het boek Het Meisje met de rode paraplu – uitgegeven mede dankzij Aed Levwerd – is geselecteerd voor de Biënnale van Illustraties in Bratislava (Slovakije)

Deze internationale illustratorententoonstelling is van september tot oktober te zien in Bibiana, het Internationale Huis voor Kunst voor Kinderen in Bratislava. Tijdens de Biënnale wordt ook de prestigieuze Grote Prijs BIB uitgereikt, samen met vijf Gouden Appels en vijf Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling.

IBBY-Nederland verzorgt, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds, de Nederlandse selectie voor de inzending van origineel werk van maximaal tien Nederlandse illustratoren. Illustratoren kunnen dus niet individueel voor deze tentoonstelling werk insturen.

De selectie commissie heeft stapels boeken door haar handen laten gaan en na lang overleggen een selectie van maar liefst vijftien illustratoren gemaakt, die ingezonden zullen worden voor de tentoonstelling. En nu maar afwachten of de internationale jury in september één of meer van onze illustratoren zal verblijden met een bekroning.

Namens ‘Het meisje met de rode paraplu’ gaat illustrator Roelof van der Schans komend najaar naar Bratislava toe.

Voor meer informatie over welke boeken geselecteerd zijn surft u naar de volgende website:

http://www.ibby-nederland.nl/bib/ 

Voor meer informatie over Biennial of Illustrations klikt u op de volgende link: http://www.bibiana.sk/en/biennial-illustrations-bratislava

 

Het meisje met de rode paraplu

 

Dennis Klooster