Nacht van de Nacht 2016
09 nov
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Groot succes Nacht van de Nacht

Er mag wel gezegd worden dat de Nacht van de Liwwadder Geschiedenis van 29 oktober een groot succes was. De avond werd georganiseerd in samenwerking met Mileufederatie Fryslan en Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en wat kwamen er een bezoekers op af!
De avond werd met een korte toespraak geopend door weerman Piet Paulusma op de met fakkels verlichte voormalige begraafplaats aan de Spanjaardslaan te Leeuwarden. Vervolgens nam schrijver en kunstenaar Anne Feddema, die speciaal voor deze gelegenheid een spannend verhaal schreef, het stokje over met een prachtige voordracht van verhalen. Ook droeg hij voor uit Skúnpútsersgúd, een bundel met Liwwadder verhaaltsjes.

Het verhaal dat door Anne Feddema speciaal geschreven is, kunt u binnenkort terugvinden op onze website of in de volgende uitgave van Leovardia.

Naast het kijken en luisteren naar Anne Feddema waren er meerdere leuke activiteiten in de stad. Het Historisch Centrum Leeuwarden had voor deze gelegenheid de deuren ’s avonds geopend voor rondleidingen door de schatkamer, die wegens succes, verdubbeld werden. De vaste en tijdelijke tentoonstelling werd goed bezocht. Ook de Oldehove opende nog eenmaal, dit seizoen, haar deuren voor deze speciale gelegenheid. Tot 01.00 uur klonken er diepe bassen door de toren en kwamen de voetjes van de vloer door DJ-collectief Nocturné.

 

Daarnaast waren nog open het Pier Pander Museum en de Sint- Dominicuskerk. De stadswandelingen die georganiseerd werden door HCL waren ook flink in trek. Met ongeveer 1000 getelde bezoekers voor de Oldehove en zo’n 400 aan het HCL kan wel gezegd worden dat het een succes was.

Wij hopen volgend jaar weer bij te kunnen dragen aan dit ontzettend leuke evenement!

Voor meer informatie kunt u ook op deze link klikken, u wordt dan doorverwezen naar Historisch Centrum Leeuwarden.

Dennis Klooster