Meisje rode paraplu actueel
17 okt
  • By Dennis Klooster
  • Cause in

Het meisje met de rode paraplu opgenomen in de White Ravens

Zeer trots is het bestuur van Aed Levwerd met het nieuws dat vorige week tot ons kwam. Het boek ‘Het meisje met de rode paraplu’ is opgenomen in de selectie van de ‘White Ravens’ 2016. Dit boek is mede dankzij Aed Levwerd tot stand gekomen. Het boek bevat prachtige prenten en verhalen met het thema Kunst in Leeuwarden.

Het meisje met de rode paraplu

De White Ravens

De White Ravens is een lijst van bijzondere kinder- en jeugdboeken uit de hele wereld. Deze lijst wordt sinds 1964 uitgereikt door de Internationale Jeugdbibliotheek in München. De catalogus met kinderboeken zijn te vinden via http://whiteravens.ijb.de/list waar op de volgende link het boek Het meisje met de rode paraplu staat hier: http://whiteravens.ijb.de/book/237

The White Ravens

White Ravens volgens Frankfurter Buchmesse

“Sinds vele jaren staat het begrip “White Ravens” in de Internationale Jugendbibliothek voor uitzonderlijke en vernieuwende kinder- en jeugdliteratuur. Jaarlijks publiceert de bibliotheek onder deze titel ook een boekenadvieslijst die groot aanzien geniet. White Ravens geven impulsen, zetten nieuwe trends en staan voor talige, inhoudelijke en artistieke kwaliteit. “

Website Frankfurter Buchmesse

Dennis Klooster